04 May 2014

In cautarea bujorului ofilit :-)

Si care in curand ar putea fi si bujorul pierdut :-(





O idee binevenita a lui Lucian ma scoate vineri dupa amiaza din leneveala de dupa 1 mai... Ce bine, sambata era singura zi in care vremea zicea ca o sa fie mai buna, asa ca nu a trebuit mult sa il conving pe Max ca merita sa mergem toti trei la Zau de Campie, sa vedem ceva fain, rezervatia de bujori de stepa, care infloresc de obicei la inceputul lui mai. Zau de Campie este o comuna aflata la 20 km de Ludus, in judetul Mures.

Marian imi trimite rapid pe email trackul traseului parcurs in zona cu o saptamana inainte, asa ca si noi am mers pe acelasi drum, in mare parte.




Ne intalnim cu cativa prieteni dragi si povestim o vreme: Dinu, Marlene, Laura, Dana, Stelica, ultimii doi alaturandu-ni-se in ultima parte a traseului.



Din cauza ca anul acesta vremea a fost foarte calda inainte de 1 mai, nu prea mai erau de fapt decat cativa bujori (vreo 10-15!!!), iar dintre aceia, cei mai multi erau deja trecuti.




Le povestim si altora ce fain e pe aici:




La anul poate voi fi mai pe faza, sa ii prind infloriti, daca nu o sa-i manance de tot gandacul paros al florilor, principalul daunator care pune chiar in pericol de disparitie aceasta frumoasa specie de floare endemica, probabil unica in Romania (se pare ca ar mai exista bujori de stepa si in rezervatia Fantanita din Murfatlar)


Am parcurs traseul cu bicicleta, chiar fara nici o graba :-) , pe portiuni de asfalt, drum de pamant, drum pietruit. Punctul de plecare/sosire din traseu a fost in Taureni, aflat cam la 70-80 km de Cluj, de unde am venit si ne-am intors cu masina.

http://www.strava.com/activities/136961401

Ce au facut altii in aceeasi zona, fiind mai vrednici si mai norocosi ca noi, dar si mult mai talentati in ale fotografiei, puteti vedea aici:

https://picasaweb.google.com/107984892938750428943/CuBicleleInCampiaTransilvaniei?noredirect=1

No comments:

Post a Comment